Ersoy Pano, ihracatını artırıp yurt içi bayilik ağ

Ersoy Pano, ihracatını artırıp yurt içi bayilik ağ

Whatsapp Facebook Twitter LinkedIn

Alçak gerilim panolar ağırlıklı olmak üzere elektronik ve bilgisayar panolarında talepleri karşılayan Ersoy Pano, ihracat ağını genişletip, yurt içinde yeni bayilikler vermeye hazırlanıyor. Nüfusu az ve üretimi olmayan marka olabilme potansiyeli olan Güney Amerika, Orta Amerika gelişmekte olan Afrika-Asya ve Baltık Denizi ülkelerine ihracat yapmayı istediklerini bunun bayilik şeklinde olmasını istediklerini ifade eden Ersoy Pano Genel Müdürü Kadir Ersoy, ciro içerisindeki ihraç payını gelecek iki yıl içerisinde yüzde 50’ye çıkartmak istediklerini kaydetti.

Son yıllarda ihracata önem verip, yurt dışı fuarlara katıldıklarını ifade eden Ersoy, Avrupa’ya, Amerika’ya ve Orta Doğu’ya ihracat yaptıklarını söyledi. Dışarıya daha çok açılmayı istediklerini belirten Ersoy, “Özellikle Marmara Bölgesi başta olmak üzere Türkiye’nin genelinde ve dünyanın her noktasından gelecek taleplere cevap verecek alt yapıya sahibiz. Biz ihracat yaparken kendimizi geliştirirken nerden geldiğimizi hiçbir zaman unutmayacağız. Dünyaya mal satarken yerel olmayı elden bırakmayacağız” diye konuştu.

Farklı birçok alanda pano üretimi yaptıklarını ileten Ersoy, “Makina panoları, gemi panoları gibi özel olarak imalatını yaptıkları ürünlerden farklı olarak fabrika, konut, gemi, AVM, açık saha, Telekom, gaz dağıtımı gibi sac üretimi olup bize yakın olan fakat ortada kalan sektörlere de hitap ediyoruz. Özel elektronik kutular, makinalara özel ölçülerde panolar, mobese kamera panoları, gemi konsolu, bilgisayar server panoları, paslanmaz tünel panoları gibi çok farklı ürünlerde tecrübe kazandık” şeklinde konuştu.

"Birçok özelliği barındıran ‘Modüler 2’ en rekabetçi pano"

Birçok özelliği barındıran Modüler 2 panonun piyasanın en rekabetçi panosu olduğunu söyleyen Ersoy, “Duvar tipi sıva üstü panolarımızı en az kaynakla IP’si en yüksek koruma sağlayacak şekilde tasarladık ve kaynaktan dolayı deforme ve çarpılma olmayan panolar ürettik. Sıva altı panolarımız ise kenarları beş bükümlü yapmamız dolayısıyla duvara sıkıştırıp, doldurduktan sonra ezilme olmayacak şekilde tasarladık” dedi.

Kuzey Marmara Otoyol liman kavşağı üzerinde bulunuyoruz. Ar-Ge çalışmalarıyla kaliteli ürünü düşük maliyetle üretmenin en önemli yolunun sürekli arayış içerisinde olmak olduğunu dile getiren Ersoy, “Tasarımlarda değişikliğe giderek işçiliklerde ciddi tasarruf sağladık. CNC dürücü sistemi ve onu besleyen otomatik kalıplar geliştirerek kaliteyi artırırken maliyetleri aşağıya çektik. Bizden önde olan firma hangi makineyi aldıysa biz de onu alalım demedik. Üretimde günün koşulu neyi getirdiyse ona yöneldik. Aslında rakiplerimize bakarak kendimizi düşündük. Panoda yüzde 15 oranında bölümleri yapacak makine yerine yüzde 70 bölümleri yapacak makine yatırımı yaptık, böylece hatasız üretim yapıp maliyeti düşürdük” diye konuştu.