Dış Cephe Kaplama

Dış Cephe Kaplama

Whatsapp Facebook Twitter LinkedIn

Dış cephe kaplamaları, yapılara zarar veren rüzgar, yağmur, güneş ve kar gibi dış hava koşullarına karşı son derece etkili bir koruma sunmaktadır. Aynı zamanda dış cephe kaplama sayesinde yapının estetik açıdan da avantaj kazanmasını sağlamaktadır. Ses iletimini en aza indiren bu işlem sayesinde ısı ve su yalıtımı da sağlanabilmektedir. Bu şekilde de yapıların ömrünü uzatmak mümkün hale gelmektedir. Tüm bunlar bir araya geldiğinde de yapılarda ciddi bir enerji tasarrufu yapılabilmektedir.

Dış cephe kaplaması için tercih edilen ürünler genel olarak yapının tasarımına ve estetik görüntüsüne uygun olarak seçilmektedir. Ülkemizde ağırlıklı olarak siding, ahşap, prekast, yalı baskı kaplamaları, doğal taş, cam cephe ve alüminyum gibi kaplama türleri tercih edilmektedir. Bahsettiğimiz bu türler aynı zamanda dış cephe kaplama malzemeleri olarak da nitelendirilebilir. İşte cephe kaplama türlerini özellikleri!

Siding dış cephe kaplama

Siding kaplamalar, su ve ısıya karşı oldukça dayanıklıdır. Bu kaplama türü sayesinde yapının ömür boyu badana ya da onarım sorunundan kurtulmuş olunur. Ayrıca % 55’e yakın bir oranda enerji tasarrufu sağlayan bu siding kaplama, doğaya uygun olarak yarı parlak şekilde üretilmektedir. Cephe üzerinde yer alan tahliye delikleri sayesinde yapı nefes alabilmekte ve kolay bir şekilde temizlenebilmektedir. Tuğla, çelik, beton, ahşap ve konstrüksiyon yapıların üzerine tek ya da çok katlı yapılarda kullanılabilmektedir.

Ahşap dış cephe kaplama

Doğal bir görüntü sunması ile büyük avantaj sağlayan ahşap kaplamalar ülkemizde sık sık tercih edilmektedir. Genellikle ev, ofis, vila, otel ve ticari binalarda kullanılan bu dış cephe kaplama türü güneş, yağmur, rüzgar ve kara karşı ciddi bir dayanıklılık sağlamaktadır. Üstelik diğer kaplama türlerinden daha hafiftir ve çok estetik bir görüntü sunar.

Prekast dış cephe kaplama

Mimarinin oldukça modern bir görüntüye bürünmesi sağlayan prekast kaplama, silis kumu, GRC ve beyaz çimentonun karışımı ile elde edilen prekast, her türlü yapıya uyum sağlayabilmekte ve uygulanabilmektedir. Kaba inşaat sırasında meydana gelen hataları gideren bu kaplama türünün ses, ısı ve su geçirgenliği son derece düşüktür. Hafif bir yapıya sahip olması nedeni ile de montajı kolaydır.

Yalı baskı dış cephe kaplama

Eski ya da yeni her yapıya kolayca uygulanabilen yalı baskı cephe kaplama doğal malzeme karışımları ile elde edilmektedir. Dış cephe kaplama sistemleri arasında en fazla tercih edilenlerden bir tanesi olan bu kaplama türü neme karşı dayanıklıdır. Dökülme ya da kabarma yapmaması ve ahşap görüntüsü ile estetik açıdan da tatmin edicidir.

Doğal taş dış cephe kaplama

Genellikle bisküvit tuğlalar ile hazırlanan doğal taş kaplama, yapıları pek çok etkene karşı korumakta ve büyük bir dayanıklılık sağlamaktadır. Farklı renklerde tasarlanabilmesi ile yapılara estetik avantaj sağlayan bu kaplama türü uzun ömürlüdür ve bakım gerektirmez.

Alüminyum dış cephe kaplama

Yapıların dış cephelerine uygulanmak için geliştirilen alüminyum cephe kaplama, yangına, darbeye ve kırılmaya karşı oldukça dayanıklı bir kaplama türüdür. Temizliği son derece kolaydır ve ayrıca iç cepheye de rahatlıkla uygulanabilir. Pek çok renk seçeneğine sahip olan bu alüminyum kaplama, mimari tercihlere göre yüksek parlaklık saplayabilir.

Dış cephe kaplama malzemelerinin özellikleri

Dış cephe kaplama malzemeleri, pek çok dış etkene karşı dayanıklı olması ile dikkat çekmektedir. Atmosferin kimyasal etkilerine karşı dayanıklılık sağlayan bu malzemeler, güneş ışınlarından da kolay kolay etkilenmemektedir. Sıcaklık farkları nedeni ile meydana gelen genleşme ya da daralmalardan etkilenmeyen bu malzemeler suyu içine almamakla beraber yağış suları ya da don etkisi ile de bozulmamaktadır. Son olarak içten gelen ve iç yüzeyde biriken buharın dışarı çıkmasını sağlamaktadır.

Giydirme Cephe Nedir?

Günümüz mimarisinde sık sık kullanılan giydirme cephe sistemleri estetik, hızlı ve kolay sonuçlar doğurmaktadır. Giydirme cephe, çok katlı yapıların dış cephelerinin ağırlıklı olarak camdan meydana gelen bir dış kaplama duvar ile kapatılmasıdır. Genel olarak döşeme ya da kolonlara asılan giydirme cephe, statik anlamda taşıyıcı özelliğe sahip değildir. İnşaat teknolojisinin gelişmesi ile birlikte dış cephede tuğla ya da betonarmenin taşıyıcı olmak zorunda olmaması, 20. yüzyılın başlarından itibaren giydirme cephelerin sık sık tercih edilen bir sistem olmasını sağlamıştır. Bir montaj sistemi olan giydirme cepheler alüminyum taşıyıcı profiller, kompozit ya da cam örtü elemanları ve birleşim elemanlarından meydana gelmektedir. Özellikle alüminyum giydirme günümüzde en fazla tercih edilen giydirme cephelerindendir.

Giydirme cephenin özellikleri

Giydirme cepheler son derece hafiftir ve kalınlığı azdır. Parçalarının kolay bir şekilde taşınabilmesi ile kolay montaj imkanı sunar. Ayrıca bu cepheler estetik açısından da oldukça tatmin edicidir. Temizlik hususunda da avantaj sağlamayı başaran giydirme cephe türleri, toz ve kir geçirmemesi nedeni ile kolayca temizlenebilir. Son olarak seri üretim imkanı olduğu için hızlı, kolay ve etkili bir şekilde kullanıma sunulabilir.

https://emlaksearch.com