2019 Türkiye’ de AVM Sayısı

2019 Türkiye’ de AVM Sayısı

Whatsapp Facebook Twitter LinkedIn

Günümüzde AVM’ ler sadece alışveriş üzerine değil eğlencenin de yer aldığı merkezi bir yapı haline gelmeye başladı. Rekabetin artması ile AVM sektörü konseptlerine yeni eğlenceler katma arayışı içindeler.  Dolayısı ile bu durum çocuklu yetişkinlere göre özel hizmetler veren şirketlerin sayısının artmasına sebep oluyor. AVM’ lerin eğlence yönünde ilerlemesi ile birçok girişimciler için yeni fırsatlar ile önleri açıldı.

Sanal Gerçeklik VR

 

Son dönemlerde eğlence alanlarında sanal gerçeklik VR ürünleri ön planda oluyor. Bu fırsatı değerlendiren Amega Entertainment ülkemize eğlence dalına yönelik sanal gerçeklik VR için özellikli uçuş simülatörünü üretti.

Yeni Projeler Kapıda

Tolga Alişoğlu, 2016 yılında İstanbul’a kendi şirketi olan Alice’i kurmasının ardından, markalar için ayrı AVM’ ler için ayrı eğlenceli konseptlere yönelik yeni projeler kurmaya devam ediyor. Alişoğlu, deneyimsel pazarlama dalında uzmanlık alanlarının olduğunu ve firmaların ürünlerini tüketicilere deneyimleyebileceği imkanları oluşturmayı planladığını söyledi. Yeni oluşturacağı planlar sayesinde ziyaretçilere de yaşamadıkları fırsatları sunma neticesinde olacak.

Yabancı Yatırımcılardan Büyük İlgi

 

Türkiye’de hızla büyümekte olan eğlence sektörü yabancı yatırımcıların ilgisini çekerek Türkiye pazarına girmelerine sebep oldu. 23 farklı ülkede 111 eğlence merkezine sahip olan Merlin Entertainments, 2015 yılında “SEA LIFE” akvaryum markası ile Türkiye pazarına 30 milyon TL’lik bir yatırım ile giriş yaptı.  8 bin metrekare alanda 50. akvaryum eğlence merkezini İstanbul’da yer alan Forum İstanbul’da hayata geçirdi.